Spoedcursus motorrijbewijs is het plan?

Van den Bergh is de specialist voor een spoedcursus motorrijbewijs!

Een spoedcursus motorrijbewijs is heel goed mogelijk. Dit kan in overleg in bijvoorbeeld 2,3 of 4 weken gerealiseerd worden. We plannen een uitgebreide intake en geven een eerlijk advies. De gehele rijopleiding in 1x keer geregeld! Eerst de theorie halen (wij hebben alles ervoor in huis!) en een paar weken later het rijbewijs op zak!

spoedcursus motorrijbewijs

Aanmelden is de eerste stap!

Natuurlijk begint een cursus met jezelf inschrijven. Tegenwoordig makkelijk online! Als je onderstaand aanmeldformulier invult nemen wij zodra we op kantoor zijn contact met je op. We noteren al je gegevens in ons reserveringssysteem en maken gelijk een afspraak voor de proefles. Makkelijker kan niet!

Aanmeld formulier voor Spoedcursus motorrijbewijs.

Naam

E-mail

Telefoon

Uw bericht

spoedcursus motorrijbewijs

Spoedcursus motorrijbewijs.

Ook voor het motorrijbewijs is het heel goed mogelijk een spoedcursus te volgen. Dit kan in overleg in bijvoorbeeld 2,3 of 4 weken gerealiseerd worden. In een nog kortere periode is eventueel ook mogelijk. Daarvoor dien je dan elke dag zéér ruim beschikbaar te zijn. Neem hiervoor contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden. Na een grondige intake les geven wij je een eerlijk advies of een spoedcursus haalbaar is. Je wilt immers na de spoedcursus motorrijbewijs een goed kans maken om te slagen en dat willen wij ook! De vorderingen die een kandidaat maakt zijn vaak zeer goed. Je bent immers intensief en vrijwel dagelijks met je rijopleiding bezig en dat komt de vorderingen zeker ten goede.

Er zijn uiteenlopende redenen om een spoedcursus motorrijbewijs te doen.

Wat wij veel horen is:

 • In een vakantie motorrijbewijs halen.
 • In de winter\lente lessen en in de zomer rijden.
 • Geen zin er lang over te doen.
 • Ik ga een motortoertocht maken.

Maar natuurlijk kan jouw reden een andere zijn. Het staat je immers vrij om voor deze opleiding te kiezen.

Hoe gaat een spoedcursus in zijn werk.

Na jouw intake-les gaan we een planning maken in overleg. Daarbij worden ook direct de praktijkexamens geboekt. Voorafgaand aan deze examendatums worden de motorrijlessen geboekt. Voldoende motorrijlessen tot het AVB examen en dan weer voldoende tot aan het AVD examen. Hoe sneller jij het wil doen des te meer lessen per dag je zal moeten volgen. Mocht tijdens de motorrijlessen blijken dat er meer lessen noodzakelijk zijn richting de examendatums dan zullen we altijd in overleg met jou een agenda aanpassing maken en de extra lessen voor je inplannen. Je wil je immers ook “zeker” voelen op de examendatum. Dat voorkomt overbodige spanning op het examen!

Alles in het belang van jouw spoedcursus motorrijbewijs!

spoedcursus motorrijbewijs

Vóór de praktijklessen eerst de theorie!

Belangrijk is dat je het theoriecertificaat in je bezit hebt als je begint aan de spoedcursus motorrijbewijs. De reden is dat je die op de dag van het AVD praktijkexamen in je bezit moet hebben. Anders verspeel je het praktijkexamen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.  Belangrijk dus al voor aanvang van de praktijklessen te leren en het theorie examen te plannen!

Wij hebben de juiste Theorie-leermiddelen op voorraad!

We zullen dus bij inschrijving jou al adviseren om te starten met de theorie. We kunnen ook je theorie examen al aanvragen. Dan kan je de wachttijd benutten om te leren. Wij maken gebruik van I-Theorie. Een uitsteken E-learning met examentraining om vlot en op een leuke wijze de benodigde kennis te vergaren en je kennis te testen met de oefenexamens. Lees er alles over op de pagina “I-Theorie“.

Ook voor de I-Theorie E-learning moet je dus bij ons zijn!

spoedcursus motorrijbewijs

Drie categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A

Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) u nodig heeft, hangt af van het motorvermogen, uw leeftijd en ervaring:

 • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
 • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. U moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben.
  Met ingang van 31 december 2013 kunt u het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat u eerst rijbewijs A1 heeft gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd voor rijbewijs A2 20 jaar.
 • Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Het voertuigbeheersing AVB motorexamen bestaat uit 12 oefeningen en is verdeeld in 4 clusters.

Cluster 1: Lopen met de motor met gebruik van standaard (verplicht).

Cluster 2: Verrichtingen bij lage snelheid. (5 oefeningen: langzame slalom (verplicht), stapvoets rijden, halve draai, denkbeeldige acht en wegrijden uit een parkeervak).

Cluster 3: Verrichtingen bij hogere snelheid. (3 oefeningen: uitwijkoefening  (verplicht), vertragingsoefening en snelle slalom).

Cluster 4: Rem oefeningen. (3 oefeningen: noodstop (verplicht), stopproef en precisiestop).

Op je voertuigbeheersing AVB motorexamen  krijg je 7 oefeningen die je moet verrichten. Van iedere cluster is er één verplicht. En van cluster 2 t/m 4 kiest de examinator van het CBR een extra oefening. Je bent geslaagd als je er minimaal 5 goed hebt verricht. Elke oefening mag je een keer overdoen.

Let op! Ben je in bezit van je rijbewijs B (auto)? Dan hoef je niet in bezit te zijn van je motor theorie om je examen voertuigbeheersing af te leggen. Heb je geen auto rijbewijs? Dan moet je eerst je motor theoriecertificaat halen om aan het examen voertuigbeheersing deel te nemen!

Verkeersdeelneming.

Eenmaal geslaagd voor je examen voertuigbeheersing dan volgt het examen verkeersdeelneming. Wij plannen altijd een lesuur voor het examen. Dus als je om 14:00 examen doet moet je om 13:00 al bij onze verkeersschool zijn. We controleren dan of je de benodigde papieren bij je hebt.

Te weten:

 • Geldig ID (mag ook jouw geldige autorijbewijs zijn)
 • Oproepkaart (deze krijg je bij de reservering gemaild)

Dan volgen de laatste aanwijzingen en krijg je nog uitleg over BRAVOK.

Dat zijn:

 • Banden.
 • Remmen.
 • Accu.
 • Verlichting en vering.
 • Olie.
 • Ketting en tandwielen.

Vervolgens gaat de rit richting CBR. Daar moeten we uiteraard ruim op tijd zijn. In de kantine wacht je met je instructeur op de oproep. In de examenzaal zal de examinator je papieren en ID controleren en uitleggen wat hij van je verwacht met het examen verkeersdeelneming.

Dan de examenrit!

De examinator volgt samen met je instructeur in een auto. Via de communicatieapparatuur welke ook met je motorrijles wordt gebruikt krijg je aanwijzingen van je instructeur. Omdat je met een auto gevolgd wordt kan het gebeuren dat je examinator wat achterop raakt. Dat is niet erg. Blijf vooral je eigen rit en tempo rijden. Mocht de afstand te groot worden en hij je niet meer kan beoordelen zal hij je vragen even een veilige plek te zoeken en te stoppen.

Tijdens de rit toetst de examinator of jij veilig en geheel zelfstandig door het verkeer kunt komen.

Verder let hij onder andere op:

 • Je kijkgedrag.
 • Plaats op de weg.
 • Toepassen en volgen verkeersregels en tekens.
 • Beheersing van voertuig in het verkeer.

Na terugkomst krijg je direct te horen of je geslaagd bent. Als je geslaagd bent, en dat hopen wij van harte met jou mee, zit de rijopleiding erop! Mocht je helaas zakken dan zal de examinator motiveren waarom tot dat besluit is gekomen. Een paar aanvullende lessen en een herexamen helpen jou dan alsnog aan het motorrijbewijs. Vervolgens keer je met je instructeur terug naar de verkeersschool.

Alvast veel succes met het examen Verkeersdeelneming!

Waarom motorrijles bij van den Bergh

 • Betaalbare lespakketten en hoog slagingspercentage.
 • Spoedcursus mogelijk zonder meerprijs.
 • BOVAG 3* Verkeersschool.
 • Motorrijles op de allernieuwste machines.
 • Rijles in alle categorieën. A, A1, A2.
 • Alle lesafspraken via mail automatisch bevestigd.

We leren je 12 bijzondere verrichtingen!

Team van den Bergh