Wil jij graag rijles in een automaat?

Verkeersschool van den Bergh verzorgt ook rijles in een automaat!

Je krijgt rijles in een splinternieuwe Hyundai Tucson N-Line. Een geweldige lesauto met een soepele automatische versnelling. Je hoeft dus niet te koppelen en te schakelen. Dat doet deze Hyundai helemaal zelf voor jou! In deze auto zit je heerlijk hoog en heb je een uitstekend overzicht.

Geen meerprijs voor rijles automaat!

Voor de rijlessen in onze automaat berekenen wij geen toeslag. Je kan dus van alle autopakketten gebruik maken welke wij aanbieden. Kijk voor een overzicht van de lespakketten op onze pagina “prijzen autorijles”. Alle lespakketten zijn altijd inclusief CBR examen.

Meld je op deze pagina aan voor een vrijblijvende proefles!

We halen je thuis op en voor je het weet maak jij de eerste kilometers over de openbare weg in onze prachtige automaat.

rijles automaat
rijles automaat

Aanmelden is de eerste stap!

Natuurlijk begint een cursus met jezelf inschrijven. Tegenwoordig makkelijk online! Als je onderstaand aanmeldformulier invult nemen wij zodra we op kantoor zijn contact met je op. We noteren al je gegevens in ons reserveringssysteem en maken gelijk een afspraak voor de proefles. Makkelijker kan niet!

Aanmeld formulier voor Rijles Automaat.

Naam

E-mail

Telefoon

Uw bericht

rijles automaat

Waarom lessen in een automaat?

Auto’s met een automatische transmissie worden alsmaar populairder vanwege het gebruiksgemak en comfort. De reden om voor een automaat te kiezen kan zijn:

  • Snellere rijopleiding.
  • Lage verbruikskosten.
  • Gemak en comfort.
  • Ik zal alleen maar automaat rijden.

Rijlessen van “Schakel” naar “Automaat”.

Het kan ook zijn dat je na vele rijlessen schakelen tot een conclusie komt (al dan niet samen met je instructeur) dat het erg moeilijk voor je is om een goede aandachtsverdeling toe te passen. Hiermee bedoelen wij dat jouw aandacht natuurlijk hoofdzakelijk bij het verkeer moet zijn. Die verkeerstaken moet je onder alle omstandigheden uit kunnen blijven voeren. Ook als ze complexer worden. Je aandacht dan “in” de auto hebben bij koppeling en versnelling is vanzelfsprekend ongewenst en gevaarlijk.

Natuurlijk doen we altijd ons uiterste best je hierin te coachen om deze aandachtsverdeling om te buigen naar de verkeerstaak in plaats van voertuigbediening. Maar voor de ene kandidaat is dit geautomatiseerde beheersingsniveau beter of makkelijker bereikbaar  dan voor de ander. Maar geen zorgen! Rijden in een automaat is geweldig hoor. Je komt er net zo goed mee van A naar B.

rijles automaat

Aantekening rijbewijs.

Natuurlijk is er wel een beperking. Een “B rijbewijs automaat” betekend wel dat je een aantekening hebt op jouw rijbewijs waaruit blijkt dat je alleen bevoegd bent een auto te besturen die voorzien is van een automatische versnellingsbak (ook wel gangwissel genoemd). Dit omdat rijden met een “koppeling” eenvoudigweg een andere beheersing vergt. Het kan echt gevaarlijk worden als je een koppeling niet beheerst. De auto kan wegschieten en ongecontroleerd van plaats veranderen. Gevaarlijk dus en zeker niet doen met een “automaat rijbewijs”.

Je kan ook bekeurd worden voor het rijden zonder rijbewijs bij een verkeerscontrole. Duur grapje! Om maar te zwijgen van de gevolgen bij een aanrijding. Een verzekeraar zal alle schade verhalen! Maar in een automaat kun je de wereld rond dus waarom zou je!

Succes alvast met de rijlessen in onze prachtige Hyundai Tucson N-Line Automaat!

rijles automaat

Team van den Bergh