Motorrijles Doetinchem is het plan?

Het volgen van motorrijles Doetinchem doe je bij de beste motorschool van de regio!

Motorrijles Doetinchem volg je bij Verkeersschool van den Bergh in Arnhem. Motorrijden is geweldig! Een passie die je een enorm gevoel van vrijheid geeft. Onze KNMV motor instructeurs beschikken over een flinke dosis aan ervaring en hebben in de voorbije jaren vele honderden kandidaten geleerd op een veilige manier om te gaan met de motorfiets. Maak ook gebruik van de voordelige en complete lespakketten die wij aanbieden. Schrijf je gratis in en volg een vrijblijvende proefles. We kijken uit naar je komst!

motorrijles

Aanmelden is de eerste stap!

Voor Motorrijles Doetinchem schrijf je jezelf natuurlijk in bij Verkeersschool Van den Bergh. Tegenwoordig makkelijk online! Als je onderstaand aanmeldformulier invult nemen wij zodra we op kantoor zijn contact met je op. We noteren al je gegevens in ons reserveringssysteem en maken gelijk een afspraak voor de proefles. Makkelijker kan niet!

Aanmeld formulier voor Motorrijles Doetinchem.

Naam

E-mail

Telefoon

Uw bericht

motorrijles

Daarna de proefles bij de rijschool!

Zodra wij jouw aanmelding binnen hebben nemen we contact op. We registreren zorgvuldig al jouw gegevens in ons reserveringssysteem en maken dan in overleg een afspraak voor de proefles. Deze proefles duurt altijd 1 uur. Direct na de planning ontvang je een mailbevestiging van de afspraak.  Op de afgesproken datum en tijdstip kom je naar onze verkeersschool toe (voldoende parkeergelegenheid) en na de kennismaking gaan we van start met de motorrijles. We helpen je in de noodzakelijke motorkleding en helm. Alles is kosteloos in bruikleen tijdens jouw rijopleiding. Zorg zelf even voor goede schoenen welke boven de enkels sluiten. Heb je deze niet? In onze Motorshop boven de Verkeersschool hebben we leuke trendy motorschoenen voor dames en heren welke ook de nodige protectie bieden. Onze kandidaten krijgen altijd een leuke korting op nieuwe motorkleding!

Vervolgens op de motorfiets…

We rollen de motorfiets naar buiten voor jou. De instructeur legt je aantal basishandelingen uit waarna je de eerste meters gaat rijden. Kandidaten welke vroeger op een schakelbrommer hebben gereden weten vaak al wat het betekend om met de hand de koppeling te bedienen en met de voet schakelen. We leren je kort op te trekken en weer te stoppen. Alles in een tempo dat bij je past! Gaat het goed, dan gaan we een stapje verder. Iets meer vaart maken en maar eens doorschakelen en weer stoppen. Jouw instructeur ziet precies wat je al wel aankan, en wat niet. Misschien zetten we met pionnen alvast de eerste oefening voor je uit!

Na de proefles…

Je eerst meters op de motorfiets zitten erop. We hopen dat je de motorrijles leuk vond. Als je vragen hebt horen we het altijd graag. En ben je enthousiast over de motorrijles, dan plannen we direct vervolgafspraken. Eventuele theorie leermiddelen zijn altijd op voorraad en kunnen dan ook direct meegenomen worden. Dan kun je daar al mee aan de slag. Lees alles over de theorie op onze pagina I-Theorie. De basis is gelegd en de route richting motorrijbewijs is ingezet! Natuurlijk kijken wij uit naar jou komst.

Alvast bedankt voor de reservering van de motorrijles Doetinchem!

motorrijles

De rijlessen volgen en slagen!

Natuurlijk begint je rijopleiding nu pas echt! We gaan structureel te werk. Je begint bij onze verkeersschool voor de deur met de eerste oefeningen. Welke het allemaal zijn kun je hier onderaan de pagina zien. We bouwen het op van de eenvoudige naar de moeilijkere oefeningen. Immers is het AVB (voertuigbeheersing) gedeelte het eerste waar je examen in doet. Dus daar ligt zeker in het begin de prioriteit. Toch ga je ook wel eens de weg al op. Als de eerst vaardigheden voldoende zijn is het ook goed om alvast wat te rijden. De motor nog beter aan te gaan voelen en je bochtentechniek alvast te oefenen. Dit komt de bijzondere manoeuvres die je leren gaat alleen maar te goede!

Volg met regelmaat de motorrijles.

Om goede vorderingen te maken adviseren wij je om met enige regelmaat de motorrijles te volgen. Maak dus tijdig weer vervolgafspraken met je instructeur. Natuurlijk kan het zijn dat je er eens een weekje niet bent i.v.m. vakantie of zo. Probeer ook vlot je theorie te halen! Dit vertraagt de rijopleiding en het aanvragen van de examens dan niet. Als je in bezit bent van een autorijbewijs mag je het AVB examen al afleggen zonder theorie certificaat. Voor het afsluitende AVD examen moet je hem echter in je bezit hebben. Doordeweeks overdag is er de meeste ruimte in onze agenda’s om lessen te plannen. We begrijpen dat je dan misschien niet altijd kan i.v.m. jouw werk bijvoorbeeld. We lessen ook een paar avonden en de zaterdag ochtend om je toch van dienst te kunnen zijn. Dit zonder meerprijs!

De vorderingen gaan goed? We reserveren het examen!

Je instructeur denkt vooruit! Als de vorderingen bevredigend zijn gaan we over tot reserveren van het AVB examen. Bij spoedopleidingen plannen we doorgaans meteen het AVD examen. Wij kopen royaal examencapaciteit in en proberen een ieder vlot richting examen te laten gaan indien mogelijk. Onvoldoende voorbereid naar een examen doen we niet! Je kansen zijn nihil en wij willen met kandidaten richting het CBR waar we achter staan. Je wil immers slagen en als veilige en verantwoorde motorrijder deel gaan nemen aan het verkeer. Lees hier meer over de motorspoedopleiding.

Drie categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A

Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) u nodig heeft, hangt af van het motorvermogen, uw leeftijd en ervaring:

 • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
 • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar.
 • Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Het voertuigbeheersing AVB motorexamen bestaat uit 12 oefeningen en is verdeeld in 4 clusters.

Cluster 1: Lopen met de motor met gebruik van standaard (verplicht).

Cluster 2: Verrichtingen bij lage snelheid. (5 oefeningen: langzame slalom (verplicht), stapvoets rijden, halve draai, denkbeeldige acht en wegrijden uit een parkeervak).

Cluster 3: Verrichtingen bij hogere snelheid. (3 oefeningen: uitwijkoefening  (verplicht), vertragingsoefening en snelle slalom).

Cluster 4: Rem oefeningen. (3 oefeningen: noodstop (verplicht), stopproef en precisiestop).

Op je voertuigbeheersing AVB motorexamen  krijg je 7 oefeningen die je moet verrichten. Van iedere cluster is er één verplicht. En van cluster 2 t/m 4 kiest de examinator van het CBR een extra oefening. Je bent geslaagd als je er minimaal 5 goed hebt verricht. Elke oefening mag je een keer overdoen.

Let op! Ben je in bezit van je rijbewijs B (auto)? Dan hoef je niet in bezit te zijn van je motor theorie om je examen voertuigbeheersing af te leggen. Heb je geen auto rijbewijs? Dan moet je eerst je motor theoriecertificaat halen om aan het examen voertuigbeheersing deel te nemen!

Verkeersdeelneming.

Eenmaal geslaagd voor je examen voertuigbeheersing dan volgt het examen verkeersdeelneming. Wij plannen altijd een lesuur voor het examen. Dus als je om 14:00 examen doet moet je om 13:00 al bij onze verkeersschool zijn. We controleren dan of je de benodigde papieren bij je hebt.

Te weten:

 • Geldig ID (mag ook jouw geldige autorijbewijs zijn)
 • Oproepkaart (deze krijg je bij de reservering gemaild)

Dan volgen de laatste aanwijzingen en krijg je nog uitleg over BRAVOK.

Dat zijn:

 • Banden.
 • Remmen.
 • Accu.
 • Verlichting en vering.
 • Olie.
 • Ketting en tandwielen.

Vervolgens gaat de rit richting CBR. Daar moeten we uiteraard ruim op tijd zijn. In de kantine wacht je met je instructeur op de oproep. In de examenzaal zal de examinator je papieren en ID controleren en uitleggen wat hij van je verwacht met het examen verkeersdeelneming.

Dan de examenrit!

De examinator volgt samen met je instructeur in een auto. Via de communicatieapparatuur welke ook met je motorrijles wordt gebruikt krijg je aanwijzingen van je instructeur. Omdat je met een auto gevolgd wordt kan het gebeuren dat je examinator wat achterop raakt. Dat is niet erg. Blijf vooral je eigen rit en tempo rijden. Mocht de afstand te groot worden en hij je niet meer kan beoordelen zal hij je vragen even een veilige plek te zoeken en te stoppen.

Tijdens de rit toetst de examinator of jij veilig en geheel zelfstandig door het verkeer kunt komen.

Verder let hij onder andere op:

 • Je kijkgedrag.
 • Plaats op de weg.
 • Toepassen en volgen verkeersregels en tekens.
 • Beheersing van voertuig in het verkeer.

Na terugkomst krijg je direct te horen of je geslaagd bent. Als je geslaagd bent, en dat hopen wij van harte met jou mee, zit de rijopleiding erop! Mocht je helaas zakken dan zal de examinator motiveren waarom tot dat besluit is gekomen. Een paar aanvullende lessen en een herexamen helpen jou dan alsnog aan het motorrijbewijs. Vervolgens keer je met je instructeur terug naar de verkeersschool.

Alvast veel succes met het examen Verkeersdeelneming!

Waarom motorrijles Doetinchem bij van den Bergh?

 • Betaalbare lespakketten en hoog slagingspercentage.
 • Spoedcursus mogelijk zonder meerprijs.
 • KNMV gediplomeerde instructeur.

 • Motorrijles op de allernieuwste machines.
 • Rijles in alle categorieën. A, A1, A2.
 • Alle lesafspraken via mail automatisch bevestigd.

Leuke impressie motorrijles Doetinchem

We leren je 12 bijzondere verrichtingen!

Team van den Bergh