Veel gestelde vragen.

Op veel vragen kun je hier het antwoord al vinden!

Wij indexeren regelmatig de vragen die ons bereiken over de rijopleidingen die wij aanbieden en alles wat daarmee te maken heeft. Hieronder tref je de meest voorkomende vragen aan en kun je snel het antwoord vinden. Vindt je niet het antwoordt dat je zoekt? Aarzel dan niet om even contact op te nemen. Ga daarvoor naar onze contactpagina. We helpen je dan graag verder!

Dat is een vraag die ons veel wordt gesteld. Dit is echter per kandidaat verschillend en van diverse factoren afhankelijk. Denk daarbij aan technische aanleg om met een auto om te gaan (koppeling, versnelling enz.) Maar ook hoe jij dingen oppakt als het bijvoorbeeld gaat om inzicht en besluitvaardigheid. De gemiddelde kandidaat heeft ongeveer 40 lesuren nodig om een examen bij het CBR met goed gevolg te kunnen afleggen. De normering is behoorlijk streng en je moet goed voorbereid zijn. Beter een goede rijopleiding dan half werk. Het gaat immers om je rijbewijs en dus de veiligheid van jezelf en de andere weggebruikers. Een goede rijopleiding doe je maar 1x en heb je een leven lang plezier van!
Natuurlijk! Jij wil graag eerst kennismaken met jouw instructeur en de lesauto immers. Wij bieden je altijd een vrijblijvende proefles aan! Maar het allerleukste is dat we bijna zeker weten dat je graag bij ons wilt lessen. Ons team bestaat uit louter top instructeurs. Zeg maar “van de hoge school rijles geven”. Een efficiënte rijles waarin je altijd weer een nieuw onderdeel leert gecombineerd met de nodige humor maar waarin veiligheid en de kwaliteit van de rijles altijd centraal staan. En wat dacht je van onze nagelnieuwe Audi’s waarin jij gaat rijden? Spreek eens vrijblijvend een proefles af en we overtuigen je graag!
De proefles kan geheel gratis zijn! Als jij overtuigt bent dat je net als die duizenden kandidaten voor jou je rijbewijs gaat halen bij ons is de proefles geheel gratis. Dit geldt als je een lespakket bij ons afneemt van minimaal 20 lesuren. Maar die heeft iedere kandidaat altijd nodig dus dat is makkelijk! Mocht je om welke reden dan ook, niet verder willen gaan bij onze rijschool (we horen graag waarom niet) dan vragen we je vriendelijk om het geldende lestarief voor dat uur af te rekenen. Dit omdat wij natuurlijk een instructeur en een lesauto inzetten dat uur. En omdat we deze kosten dan niet door hoeven te berekenen aan onze kandidaten die de gehele rijopleiding bij ons volgen. Vrijblijvend is de proefles dus altijd, gratis is het als je jouw rijopleiding bij ons gaat volgen.
Ja hoor! Geen enkel probleem. Voor het plannen van de autorijlessen krijg je van ons een login en kun je zelf alles plannen in de agenda van jouw instructeur. Tot 4 rijlessen per week en maximaal 10 rijlessen in het voren. Je kan zelfs (tot 48 uur voor aanvang) een rijles weer annuleren. Superhandig allemaal met jouw school of werkrooster erbij! Het gebruik van ons reserveringssysteem is een service voor onze kandidaten en dus geheel gratis.
Die keuze is geheel aan jou! Wil je graag een vaste instructeur dan boek je heel simpel je rijlessen gewoon altijd in zijn/haar agenda. Dat bepaal je helemaal zelf!
Wij lessen in nieuwe Audi’s A3 en Volvo V40. Prima vlotte auto’s welke uitstekend geschikt zijn voor jouw rijlessen. Ze zijn stil, zuinig, betrouwbaar en veilig!
Dat is per persoon verschillend. De één zal het wat sneller oppakken dan de ander. Maar een vrijblijvende proefles kan al een indruk geven hoe jouw motorrijopleiding eruit zal zien. Je instructeur zal je een advies geven en een lespakket aanbevelen welke goed bij je past. De meeste kandidaten kiezen voor een lespakket van 15 lessen inclusief beide praktijkexamens. Als dit niet voldoende blijkt te zijn kun je altijd wat losse rijlessen erbij reserveren. Geen probleem!
Ja hoor! Net als met de auto rijopleidingen kun je ook voor de motor een proefles reserveren. Deze verplicht je tot niets en is zelf gratis als je jouw motor rijopleiding bij ons gaat volgen.
Daar is aan gedacht! Wij hebben voor iedereen motorkleding gratis in bruikleen. Helmen, jassen, broeken het is er allemaal. Zorg alleen zelf voor een paar stevige schoenen welke tot boven de enkels sluiten. Heb je die niet? Kom dan op een vrijdag eens langs onze motorshop boven de Verkeersschool. We hebben motorlaarzen maar ook leuke trendy hoge schoenen welke voor motorrijders zijn ontwikkeld. En als kandidaat krijg je ook nog een leuke korting op motorkleding bij ons.
In principe wel! Alleen bij extreem slecht weer bepaald de instructeur of de les doorgaat. Hij zal je dan tijdig bellen om de rijles te verplaatsen. Bij gladheid worden motorrijlessen geannuleerd. Hiervan wordt je op de hoogte gebracht. Een flinke regenbui is geen reden om niet te lessen. Dat kan je bij het examen ook overkomen en die gaat gewoon door.
De bromfiets rijopleiding is relatief kort. Een bromfiets lespakket is gebaseerd op 4 lesuren en een examen. Dit is doorgaans voldoende om jouw bromfietsrijbewijs te kunnen halen. Wel zorgen dat je actief meedoet en goed luistert naar je instructeur! We gaan je een hoop leren in die 4 lesuren wat jij op het examen allemaal moet kunnen laten zien.
In principe niet. De rijopleiding is kort en rond je doorgaans op dezelfde dag nog af. Een proefles is dus niet noodzakelijk. Dit zou het lespakket ook duurder maken en we willen het graag voor een ieder betaalbaar houden.
LET OP! De bromfiets rijlessen starten ALTIJD bij de rijschool en niet bij het CBR! Je komt dus naar de rijschool toe en daar keer je na het examen ook weer terug. De scooters moeten immers weer terug naar de rijschool allemaal. Laat je dus niet ophalen bij het CBR maar altijd bij de rijschool.
Indien je over enige rijvaardigheid beschikt van het besturen van een combinatie van voertuigen is het goed te doen. Het rijden (ook achteruit!) met een zware aanhanger is echt anders dan gewoon autorijden. Heb je twijfels? Bel ons gerust of boek een intakeles van 2 uur. Daarna geven wij je een goed advies en plannen dan direct op ons kantoor jouw E-B opleiding. Natuurlijk kunnen we de opleiding ook over meerdere dagen plannen en zo meer lesuren maken met de kandidaat indien nodig.
Jazeker! Dat geldt voor al onze intake-lessen. Een aanhanger intakeles van 2 uur dient echter wel betaald te worden maar verplicht verder tot niets! Kijk voor het geldende tarief op de “prijslijst aanhanger”.
LET OP! De praktijkdag voor de aanhanger rijopleiding start van onze Verkeersschool. Na de rijlessen (en eventueel het examen) keren we daar ook weer terug.
Zodra je van start gaat met je rijopleiding krijg je een BOVAG overeenkomst. Daar staat ook het bedrag op dat betaald moet worden. Hiervan krijg je (een paar dagen later) per mail een factuur welke je dan overboeken kan. Het rekeningnummer staat er duidelijk op alsook wat je precies hebt aangekocht. BTW bedragen staan apart gespecificeerd omdat over CBR producten (Toetsen en examens) geen BTW betaald hoeft te worden. Het totaalbedrag is altijd precies wat je overeengekomen bent op de lesovereenkomst.
Jazeker! We begrijpen dat niet iedereen in de gelegenheid is direct het totaalbedrag te voldoen. Geef dit wel duidelijk aan bij de afspraken die er gemaakt worden. Dan zorgen wij op kantoor voor de rest en dat zelfs zonder bijkomende kosten. Een voorwaarde is wel dat je een eerste deel dient te betalen bij aanvang rijopleiding en dat de betaalde termijnen bij benadering de gereden lessen dienen af te dekken. Een tweede voorwaarde is dat alles betaald dient te zijn voor we jouw examen reserveren. Heb je hieromtrent toch nog een vraag neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder.
Als je de grens van je lespakket benaderd ontvang je uit ons reserveringssysteem een melding hiervan. Reageer op deze mail indien je een voordelig aanvullend pakket wenst. Deze zullen wij dan toevoegen en je saldo is weer opgehoogd. Hiervan ontvang je op dezelfde wijze een factuur. Deze dient in 1x betaald te worden om de kosten laag te houden. Losse rijlessen betalen mag natuurlijk ook. Een aanvullend pakket is echter iets voordeliger.
Working on it…..
rijschool arnhem

Team van den Bergh